İletişimde Yeni Dönem : UCC Teknolojileri

UCC, “unified”, “communications” ve “collaboration” kelimelerinden meydana gelir. Konferans görüşmelerinde yazı, ses, video ve sanal beyaz tahta gibi çeşitli metodları tek bir arayüz üzerinden kullanmaya izin veren çok amaçlı konferans yazılımıdır.

İletişim, pek çok farklı etkileşim metoduyla çalışan UCC uygulamaları üzerinden özellikle beyin fırtınası ve ses etkileşimli sunumlar için kusursuz olmaktadır. Bu uygulamaların öne çıkan bir faydası; çeşitli yazılım araçlarının farklı vasıtalar üzerinden iletişim kurmaya uyumlaştırılmasıyla vakit harcamak yerine kullanıcıların dikkatini halihazırda işlenen konuya adalarını sağlamasıdır. Bununla birlikte, UCC girişim ağı işyükünün doğasında değişiklik yaparak eski altyapısı olan ağlara bir takım meydan okumalar ortaya atmaktadır. Hesaplama ve depo ayrıştırmalı ağlarda, bu dinamik işyükü, gecikme yoğunluk söz konusu olduğunda ortaya çıkan problemleri çözebilir. UCC ve diğer dinamik işyükleri, meydana çıkan problemlerin üstesinden gelirken birbirleri ile üstün bağ kurabilme yetenekleri sayesinde yükseltilmişlerdir.

görüşmelerin ve görsel/çapraz medya ve iş ya da sosyal amaçlı bireysel kullanıcı tarafından kontrol edilen mesaj yönetimi fonksiyonlarını tanımlayan bir sektör terimidir. Uygulama aynı zamanda, herhangi girişimin, insan kullanıcıyı taklit eden bilgilendirme ya da işlemsel amaçlı uygulama süreçlerinde, bağımsız personel mesajlaşma kanalı (mailbox) erişimini de kapsamaktadır.

Birleşik iletişim

İletişimin özü, bariyerleri yıkmaktır. En basit formda, telefon mesafeleri ve zaman bariyerlerini yok eder; böylece insanlar birlikte olmadıkları zamanlarda dahi gerçek zamanlı olarak iletişim kurabilmektedir. Bugün üstesinden gelmemiz gereken çok sayıda bariyer var. İletişime geçmek için, yeni yeni iletişim kanalları yaratan (instant message = hızlı ileti gibi) pek çok farklı cihaz kullanıyoruz. Birleşik iletişim yazılımının amacı, iletişimin önündeki bariyerleri kaldırarak insanların farklı iletişim modları, farklı medyalar ve farklı cihazlar kullanarak istedikleri her an, her yerden ve herhangi biriyle görüşebilmesini sağlamaktır.

Birleşik iletişim yazılımı, birleşik mesajlaşma, işbirliği ve gerçek zamanlı etkileşimli sistemeri de içeren birkaç iletişim modelinden meydana gelir.

Birleşik iletişim yazılımı neler yapabilir?

  • Kullanıcıların ses, e-mail, fax ve diğer medya içeriklerine odaklanmalarına izin verir.
  • Multimedya hizmeti video, ses kaydı, fotoğraflar ve kısa mesajları da kapsar.
  • İşbirliği ve etkileşim sistemleri; takvim, planlama, iş akışı, karşılıklı ses entegrasyonu ve bireysel ve grup iletişimini etkili kılacak diğer uygulamalarına odaklanır.
  • Gerçek zamanlı iletişim sistemleri, bireysel kullanımlı uygulamalar ya da sistemler arasındaki temel iletişime odaklanır.
  • İşlemsel ve bilgi verme amaçlı sistemler m-ticaret, e-ticaret, sesli web tarama, stok bilgileri vb firma uygulamaları sunar.

Organizasyonun çalışanları, ortakları, tedarikçileri ve müşterileri ile iletişim işbirliği yeteneklerini geliştirmek için UCC yazılımına ihtiyacı vardır. Hizmet olarak UCC yazılımı ekiplerin birbiriyle kolay iletişim kurmalarını, fikir paylaşımını ve kritik kararları beraber vermelerini sağlayan hem fiziksel hem bulut tabanlı bir platformdur. Şirketler için hayati önem taşıyan iletişim ayrıntıları, UCC yazılımı ile güvenli bir şekilde yeniden kullanılabilir. İleriye yönelik olarak yeni özellikler eklemeye veya gereksiz olanları çıkarmak gibi fonksiyona sahip olan UCC yazılımı, böylece şirketleri kullanmadıkları bir özellik için maliyete katlanma zorunluluğundan kurtarır. UCC yazılımı, organizasyonun iletişim kanallarının tasarım ve oluşumunu sağlayarak müşterilerle iletişimin iyileştirilmesine de yardımcı olur. Organizasyonlar bugün yeni teknoloji ve hizmetleri atik bir şekilde uygulamaya geçebilirken güvenilir, inanılır birleşik iletişim ve işbirliğini destekliyor olmalıdır. Bu aykırı amaçları bir araya getirmenin en geliştirici yolu çift taraflı IT metodolojilerini kullanmaktır.

Organizasyonların olmazsa olmazlarından biri olan iletişim kanalları, hem şirket içi hem de şirket çevreleriyle olan bağlantı kalitesini belirler. İletişimi en doğru, hızlı ve verimli şekilde kullanan şirketlerin daha hızlı ve kalıcı ilerlemeler kaydettiği pek çok örnek vardır. Bu nedenle iletişim kanalları sürekli iyileştirilmeli ve geliştirilmeli, bunu yaparken de güncel teknoloji imkanlarından yararlanmalıdır. Unutmamak gerekir ki iletişimde en önemli unsur, bugüne ayak uydurabilmektir.