2016’da Markaları Bekleyen 7 Dijital Pazarlama Trendi

 

2016’da Markaları Bekleyen 7 Dijital Pazarlama Trendi

Dijital pazarlama son birkaç yıldır ciddi bir evrim geçiriyor. İçerik yalnızca e-ticaret bazlı fikirlerden sektör çapında bir marka ismi yaratan uygulamalara doğru gerçekleşen bu evrim, bir dijital pazarlayıcı olarak düşünürsek, trendleri de peşinden sürüklemeye başladı elbette. Aşağıda 2016 yılında bizleri beklediğini öngördüğümüz, markaların başarısını arttıracak 7 dijital pazarlama trendini sıraladık.

1.İçerik Pazarlamasının (daha fazla) Yükselişi

Aktif blog içeriği üreten firmalar üretmeyenlere %67 oranla piyasada önde gidiyorlar. Bu demek oluyor ki; içerik pazarlama stratejileri önümüzdeki aylarda hız kesmeden devam edecek. Pazarlayıcıların daha ilişkisel ve ilham verici içerikler üretmek için bugüne dek ayırmadıkları kadar zaman ayıracak olduklarını düşünürsek, geleneksel pazarlama taktiklerinin tekrar kullanılması söz konusu bile olmayacaktır.

2.Pazarlama Analizinde Çiçekler Açıyor

Pazarlayıcılar, çalıştıkları farklı dijital platformları daha iyi izleyebilmek için halihazırda düzinelerce analiz araçları kullanmaktadır. Pazarlamanın bu kısmına verilen önem her geçen gün artmaktadır. Pazar verisinin, pazardaki çabalar ve satın alma taktiklerine dönüşmesinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyan uygulamalar, pazar analizi için yapılan harcamaların %60’ını oluşturmaktadır. Firmalar, müşterilerden elde edilen verilerle yarattıkları engin online bilgi havuzundan faydalanmaktadırlar.

3.Hiç Olmadığı Kadar Çok Video

Pazarlama amacı güden videoların kullanımı istikrarlı bir şekilde yaygınlaşmaktadır. Yalnızca metin içerikli stratejiden sıyrılıp video içeriğine odaklanan markalar, pek çok farklı yolla günlük bir konunun çözüme nasıl ulaştırılacağını gösteren optimum sonuçlardan fayda sağlayabilir. Bugün “Nasıl” başlıklı videoların artışını gözlemlemek hiç de zor değil, değil mi?

4.Yeni Otomasyon : İnsanlaştırma

Müşterileri içerik ile etkileşime sokabilmenin tek yolu kişiselleştirme yapmaktır. Kişisel içerik öneriside bulunmak, müşterinin fayda sağlayabileceği, sorularına cevap ve problemlerine bir çözüm yolu bulabileceği, ilgili ve bilgi temelli postlar paylaşmak anlamına gelmektedir. Firmalar oluşturdukları içerikleri insanlaştırmak için çaba sarf ederler. Bunu da ;

Satışları arttırmak,
Kullanıcıları websitelerinde daha uzun süre tutabilmek ve,
Müşteri memnuniyetini güçlendirmek için yaparlar.
Bire bir pazarlama geri dönüyor. Bu kez dijital dünayaya…

5.Hikaye Anlatıcılığı Piyasada Daha Büyük Bir Bomba Etkisi Yaratacak

Sektörün tamamı ilgili içerik üretimine odaklanmışken bundan nasıl uzak durulabilir ki? Geleneksel olandan kurtulup beklenmedik bir şey yapmanın vakti geldi : hikaye anlatıcılığı. Markaların ana mesajını yansıtmak için kullanılan yolların en sevileni haline hızle geldi hikayecilik. Görselin ve metinselin bir karışımı olan hikayecilik, müşterilerin duygularını harekete geçiren, onlara firma ve yaptığı işlerle etkileşime geçmeleri için ilham veren çalışmalar olarak karşımıza çıkar.

6.Mikro Hedefleme Oldukça İddialı

Kullanıcı verisine gelince, internet bununla dolup taşıyor. Niş bir hedef kitle belirlemek ve hedefleme araçlarının kullanımı, kampanyalardan daha verimli sonuçlar elde etmeyi sağlar. Hedeflenmiş kampanyalar, hedefleme yapılmayanlara göre iki kat daha verimlidir. Hatta, hedeflenmiş reklamlar daha fazla kullanıcıya ürün / hizmet için araştırma yapmaya sevk eder. Pazarlama stratejilerinin daha ayrıntılı bir şekilde hedeflenmesi işletmeler süpriz olmasa da , mikro hedefleme şimdiye kadar gerçekleştirilen hedeflemelerin en güçlüsüdür.

7.Online Reklamcılık Hızla Yükseliyor

İnternet reklamcılığın küresel oranda %10 yükselmesi bekleniyor. Mobil reklamların artışıyla online reklam giderlerinin de önümüzdeki yıllarda artması kaçınılmaz bir sonuç olacaktır. Bu pazarlama taktiği, pazarlayıcıların özel kullanıcı gruplarına hedefleme yapmasına ve yaptıkların işin içerdiği mesajı daha etkili bir şekilde onlara iletebilmesine izin vermektedir.